Few Advantages to Eat Bananas for Your Health
People know bananas as one of delicious fruit that popular since last centuries ago.
Varieties bananas were found in India, Malaysia and South East Asia five centuries ago and become favorite fruit in Asia people between others popular fruits, as apples, tomato and grapes.
Bananas can be served become varieties menu, make researchers have an idea to do survey of bananas advantages for people health.
The result is surprising, bananas have a lot of mineral, zinc, varieties vitamins, as B, B6, C and B complex.
Because of bananas rich advantages for our health, you had better to serve bananas as daily menu.
We can describe few advantages of bananas fruit,
1.Avoid from anemia,
Bananas have high zinc content so that help to product higher hemoglobin in your body.
2.Decrease high blood pressure
Bananas have high potassium content, suitable to people that have low salt diet program, but they need potassium.
3.Improve concentration
The highest potassium in bananas, proved can improve your mind shard and more concentration. (Based on survey to 200 students that have breakfast with bananas menu)
4. Improve normal digestion
Bananas have highest fibrous content that help to decrease acid stomach. According to researchers, acid fibrous of bananas are not bad effect to acid stomach, but help to improve normal.
5. Decrease depression
Survey proved that some one eat bananas when they have depression, tend to decrease, because of bananas have high protein can make your body relax and potassium in bananas can stabilize your heartbeat.
6.Decrease sunburn
Antacid of bananas can decrease your body temperature, because of drying on the sun for long time.
7.Avoid stroke
Based on the New England Journal of medicine said that people always consume bananas every day, help to avoid stroke ( almost 40 %)
8.Good for smoker addictive
Vitamin C, A, B6, B 12, potassium and magnesium in banana are good for smoker addictive. The vitamin and mineral can help to recovery your body cell because of nicotine.
9.Good for pregnant woman
Pregnant woman tend to feel queasy in the morning. They had better to eat bananas for breakfast. The highest natural sugar in bananas can help to decrease feeling queasy.
Beberapa Keuntungan Makan Pisang untuk Kesehatan Anda
Orang-orang tahu pisang sebagai salah satu buah lezat yang populer sejak abad terakhir yang lalu.
Varietas pisang ditemukan di India, Malaysia dan Asia Tenggara lima abad yang lalu dan menjadi buah favorit pada orang Asia antara lain buah-buahan yang populer, seperti apel, tomat dan anggur.
Pisang dapat dilayani menu menjadi varietas, membuat para peneliti memiliki ide untuk melakukan survei pisang keuntungan bagi kesehatan masyarakat.
Hasilnya adalah mengejutkan, pisang memiliki banyak mineral, seng, vitamin varietas, sebagai B, B6, C dan B kompleks.
Karena keuntungan yang kaya dari pisang untuk kesehatan, lebih baik anda mengkonsumsi pisang sebagai makanan sehari-hari.
Beberapa keuntungan buah pisang antara lain :
1.Mencegah anemia,
Pisang memiliki kandungan seng yang tinggi sehingga membantu untuk produk hemoglobin yang lebih tinggi dalam tubuh Anda.
2.Mengurangi tekanan darah tinggi
Pisang memiliki kandungan kalium tinggi, cocok untuk orang-orang yang memiliki program diet rendah garam, tetapi mereka membutuhkan kalium.
3.Meningkatkan konsentrasi
Kalium tertinggi di pisang, terbukti dapat meningkatkan beling pikiran dan konsentrasi lebih. (Berdasarkan survei untuk 200 siswa yang sarapan dengan menu pisang)
4. Meningkatkan pencernaan normal
Pisang memiliki konten berserat tinggi yang membantu mengurangi asam lambung. Menurut peneliti, asam berserat pisang tidak berpengaruh buruk terhadap asam lambung, namun membantu meningkatkan normal.
5. Penurunan depresi
Survey membuktikan bahwa seseorang pisang makan saat mereka mengalami depresi, cenderung menurun, karena pisang memiliki protein tinggi dapat membuat tubuh Anda santai dan kalium dalam pisang dapat menstabilkan detak jantung Anda.
6.Menurunkan suhu tubuh
Antasid pisang dapat menurunkan suhu tubuh Anda, karena pengeringan pada matahari untuk waktu yang lama.
7.Mencegah stroke
Berdasarkan New England Journal kedokteran mengatakan bahwa orang selalu mengkonsumsi pisang setiap hari, membantu menghindari stroke (hampir 40%)
8.Baik untuk pecandu rokok
Vitamin C, A, B6, B 12, potasium dan magnesium dalam pisang yang baik untuk perokok ketagihan. Vitamin dan mineral dapat membantu pemulihan sel tubuh Anda karena nikotin.
9.Baik untuk wanita hamil
wanita hamil cenderung merasa mual di pagi hari. Mereka lebih baik makan pisang untuk sarapan. Gula alam tertinggi dalam pisang dapat membantu untuk mengurangi rasa mual
sumber : dari sini
No comments:
Post a Comment